Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Βαρβαρέσσος.. όπως Βαρβαρότητα.




ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΣΟΣ ΑΕ»
Φακελώνει γιατί θέλει να ... κάνει δώρα!
Στην ...ανάγκη «έγκαιρου προγραμματισμού και προμήθειας δώρων για τους εργαζόμενους» (!), αποδίδει η κλωστοϋφαντουργία «Βαρβαρέσσος» το φακέλωμα που κάνει στους υποψήφιους γονιούς και το οποίο αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης», παρουσιάζοντας το σχετικό έγγραφο της επιχείρησης, με το οποίο ζητά από τους προϊσταμένους της βάρδιας να καταγράψουν ποιοι από τους εργαζόμενους σκοπεύουν να αποκτήσουν παιδί φέτος και του χρόνου.(...)
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε χτεσινή της ανακοίνωση για το δημοσίευμα του «Ρ», η επιχείρηση ισχυρίζεται ότι:
«Η εταιρεία ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ προσφέρει δώρα στους εργαζόμενους όταν αυτοί παντρεύονται και όταν αποκτούν παιδί. Για τον προγραμματισμό της προμήθειας αυτών των δώρων (πρόκειται για δώρα προσεγμένης επιλογής και γι' αυτό απαιτείται χρόνος) χρειάζεται το τμήμα Προσωπικού την έγκαιρη πληροφόρηση από τους Προϊσταμένους των τμημάτων και αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Η εταιρεία ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ δε "Φακελώνει τους υποψήφιους γονείς", ούτε και έχει μαύρες ή άσπρες λίστες εργαζομένων, ούτε και είχε ποτέ άλλωστε. Είναι απορίας άξιο ποιοι και για ποιους λόγους δημιουργούν εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας τόσο προκλητικά την πραγματικότητα».
Η απάντηση της εταιρείας δεν αντέχει σε κανέναν σοβαρό σχολιασμό. Πολύ περισσότερο όταν εκπρόσωποί της διαβεβαίωναν χτες τον «Ρ» ότι στην τελευταία 7ετία η επιχείρηση έκανε ...70 δωράκια σε εργαζόμενους για τα παιδιά τους! Γι' αυτά τα ...χουβαρνταλίκια ισχυρίζεται η ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ότι χρειάζεται διετής προϋπολογισμός και προγραμματισμός, γι' αυτό και ζητάει την καταγραφή όσων έχουν σκοπό να αποκτήσουν παιδί!
Το «φακέλωμα» είναι αυταπόδεικτο. Ενώ η σιωπή της επιχείρησης, σχετικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του ρεπορτάζ, απαντά και στο τελευταίο σκέλος της ανακοίνωσης της εταιρίας και επιβεβαιώνει τις πραγματικές προθέσεις τους.(...)
(Απόσπασμα απο τον χθεσινό Ριζοσπάστη.)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε και, τι σχέση έχει που μέσα το κουτί είχε απόλυση; Η χειρονομία και η σκέψη μετράει!

Πολύ καλό σκίτσο, συνέχισε έτσι!

αριστερό εξτρέμ είπε...

Με τέτοιο περιτύλιγμα μπορείς να του κρατήσεις κακία;

A.F.Marx είπε...

Πολύ ωραίο σκίτσο...
:)

Ανώνυμος είπε...

ναι πολύ ωραίο το σκίτσο..
Περιμένω ακόμα την γνώμη σου γαι τον "κόκκινο Οκτώβρη".

Ρουγγέρης Κωνσταντίνος είπε...

"Καπιταλιστικό κουμούνι",
Προφανώς διαφέρουν οι απόψεις μας ως προς την ανάγνωση της ιστορίας της Σοβ.Ένωσης, δεν μπαίνω στον κόπο να σε πείσω, ας προσπαθήσουν οι υπόλοιποι αναγνώστες του blog!
Χαίρομαι που σου άρεσε το σκίτσο.
Καλή συνέχεια!

Μαίρη είπε...

Κάποτε μία φίλη μου έδωσε στους συναδέρφους της προσκλητήρια γάμου και την επομένη πήρε την απόλυσή της .
Η εταιρεία πήρε τα μέτρα της πριν δώσει επίδομα γάμου και φρόντισε να φυλαχτεί απο ένα παιδί αργότερα!

Πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι εργοδότες με την πάροδο του χρόνου γίνονται ακόμα πιο αισχροί .